Austmarka Historielag har sammen med med Brandval Historielag, Granli Historielag og Kongsvinger-Vinger Historielag gitt ut skolehistorien "Fremad til lys og liv".

Forfatteren er Johan Seglsten.

Prisen er satt ned til 250 kroner!

Årets gave-idé?

Onsdag 12. november ble det holdt boklansering i Kongsvinger Bibliotek. Skoleboka ”Fremad til lys og liv” , ført i pennen av Johan Seglsten ble for første gang presentert for et større publikum.

Historielagene i kommunen, Austmarka, Brandval, Granli og Kongsvinger-Vinger hadde en stund snakket om å utgi skolehistorie da Johan kom med et konkret forslag om hvordan dette kunne settes ut i livet. Onsdag ble altså boka tilgjengelig for publikum. Boka er blitt en solid dokumentasjon av skolehistorien i Kongsvinger, Vinger og Brandval kommuner fra den spede begynnelse fram til 1964. Boka er på hele 600 sider, har 440 bilder, 160 illustrasjoner, 100 skolehus avbildet, 1800 personer avbildet, 800 personer navngitt og 450 lærere omtalt. Utover dette inneholder boka mye generell lokalhistorie og mye om samfunnsutviklingen.

Dette innholdsrike verket kan bli ditt for 250 kroner. Austmarka Historielag har et stort opplag av boka for salg. Vi planlegger å gå rundt og tilby boka før jul. Skulle du ikke orke å vente til noen kommer på døra kan du kjøpe boka ved å ta kontakt med Vidar Pedersen eller Rolf Amundsen

Alternativt kan du sende en henvendelse via epost. Vi kan naturligvis sende boka til deg, men da kommer porto på 90 kroner i tillegg.